Noustaan kärjille -kurssi

 
 

Balettipedagogit ry järjestää jäsenilleen ja kaikille aiheesta kiinnostuneille syyskurssin sunnuntaina 18.9.2022 Espoon tanssiopiston tiloissa, Piispanportti 12 B Espoo, 2 krs.

Balettipedagogit ry:n jäsenillä on mahdollisuus ilmoittaa itsensä lisäksi kurssille kaksi oppilasta, jotka osallistuvat kärkitossutyöskentely-osuuteen tekemällä mukana kärkitossuilla. Ikäsuositus on 13-vuotiaasta ylöspäin. Osallistuvan oppilaan tulee osata / tietää baletin perusliikkeet ja hänellä tulee olla kärkitossutyöskentelyyn vaadittavaa voimaa ja ymmärrystä kehon hallinnasta. Kurssille otetaan 16 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin ohjelma:

klo 10.30-12.00 Kärkitossujen hankinta, työstäminen ja muokkaaminen, Terhi Talo
klo 12.30-14.30 Kärkitossutyöskentelyn perusteet, Riikka Nyman

Kurssin hinta:

Balettipedagogit ry:n jäsenen ja oppilaan hinta 32 euroa / ei jäsenet 48 euroa.

Ilmoittautuminen ja maksaminen

Ilmoittaudu ja ilmoita oppilaasi mukaan Noustaan kärjille-kurssille 15.9.2022 mennessä tämän lomakkeen kautta.
Kurssimaksu maksetaan Balettipedagogit ry:n tilille FI27 1279 3000 5096 34, BIC: NDEAFIHH / Balettipedagogit ry.

Viestikenttään osallistujan tai osallistujien nimet. Kurssimaksu tulee olla maksettuna 15.9.2022 mennessä.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin koskien kurssin sisältöä ja aikataulua.


Kurssin opettajat

Terhi Talo, 1. solistitanssija Suomen Kansallisoopperan baletti
Terhi on opiskellut balettitanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa ja tanssinut sen jälkeen vuodesta 2002 alkaen pitkän uran Kansallisbaletissa. Vuodesta 2013 alkaen Terhi on ollut Kansallisoopperassa solistitanssija ja toiminut lisäksi talon tossulan vastaavana.

Kurssilla Terhi kertoo, mitä tulee ottaa huomioon kärkitossuja hankittaessa alkaen sovitustilanteesta ja miten löytää erilaisiin jalkateriin sopiva tossumalli. Terhi kertoo myös kuinka kärkitossuja muokataan ja valmistellaan tanssia varten.

Riikka Nyman, Tanssitaiteen maisteri, Suomen Kansallisbaletin Balettioppilaitoksen opettaja
Riikka on valmistunut tanssijaksi Tallinnan koreograafiakoolista ja Stuttgartin John-Cranko Staatliche Ballett-Akademiesta. Pedagogisia opintoja Riikka on tehnyt Teatterikorkeakoulun täydennyskoulutuskeskuksessa ja myöhemmin hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulun tanssi- ja teatteripedagogiikan laitokselta. Lisäksi Riikka on osallistunut aktiivisesti erilaisiin baletin didaktiikkaa käsitteleviin kursseihin Suomessa ja ulkomailla. Hän on myös suorittanut Somatic Pilates- ohjaajakoulutuksen.

Kurssilla Riikka opettaa oppilaita ja balettitunnilla perehdytään kärkitossutekniikan perusteisiin käytännön harjoitteiden muodossa. Kurssi toteutetaan oppituntina, johon oppilaat osallistuvat tekemällä. Tunnin alussa tehdään lyhyt lämmittely (pliét ja tendut) pehmeillä tossuilla, jonka jälkeen oppilaat vaihtavat kärkitossut jalkaan.

Molemmilla tunneilla opettajilla ja oppilailla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä tunnin aikana.Nähdään kurssilla!